Dee-Marylene Scholte-Hennecke

Dee-Marylene (1963) studeerde in eerste instantie muziek en werkte tot haar 28e als pianiste en pianodocente in Duitsland.

Begin jaren 90 leidden persoonlijke ervaringen echter tot een volledige heroriëntatie: ze volgde de 4-jarige beroepsopleiding tot creatief beeldend therapeut aan de Hogeschool Leiden. In het laatste studiejaar specialiseerde zij zich in de behandeling van dissociatieve stoornissen en borderline-problematiek.

Een jarenlange beroepservaring in de psychiatrie en in de vrouwenhulpverlening, inspireerde haar om meer therapeutisch gereedschap te verzamelen. Daarom volgde zij de 4 jarige post hbo/wo-opleiding integratieve psycho-hypnotherapie volgens Europeese normen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. Tevens heeft zij zich verder gespecialiseerd in traumabehandeling, psycho-oncologische hulpverlening en de behandeling van vrouwen met ernstig overgewicht.

Sinds 2004 heeft zij haar eigen praktijk in Almere. Zij werkt nauw samen met huisartsen en specialisten.  

 

Kwaliteitsbewaking staat in haar praktijk hoog aangeschreven. Zij beschikt over het Europees Certificaat Psychotherapie in de modaliteit Psycho-/ hypnotherapie en volgt frequent na- en bijscholingen. Daarnaast werkt zij in intervisie- en supervisieverband en is zij lid van de beroepsvereniging Vereniging Integraal Therapeuten (VIT). Tevens staat zij geregistreerd bij de koepelorganisaties RBCZ en NVECP.

Deze werken met een professionele ethische code en bijbehorend klacht- en tuchtrecht (SCAG), waaraan Dee-Marylene zich conformeert.